Rollerummet

”I vandrer roligt af sted af stien i den lyse bøgeskov og solstrålerne filtrerer ned igennem det tætte løvtag. Pludselig brydes stilheden af et skrig og en lille mandsling krydser stien foran jer, så hurtigt hans små ben kan bære ham. Et øjeblik efter brager et stort troldelignende væsen ud på stien med en stor kølle hævet over hovedet. Han stopper et øjeblik op og får pludselig øje på jer. Hans små plirrende øjne udvides og han brøler højt mens han galoperer hen imod jer. Hvad gør I…?”

Rollerummet befinder sig på husets 3 sal. Et lille hyggeligt rum med malerier på væggene og en masse fantasy bøger på hylderne.
De primære aktiviteter i Rollerummet i øjeblikket er maling af Warhammer figurer, forskellige brætspil og bordrollespil. Fælles for disse aktiviteter er at børnene har mulighed for at fordybe sig enten alene eller i gruppe inden for de rammer der er fastlagt af den ansvarlige pædagog. Thomas P. Hejle er et stort hus med mange medlemmer og derfor kan det netop være rart for børnene at have et sted hvor tempoet et sat ned og man kan fokusere på relationerne, både til den voksne og børnene imellem.
I rollerummet indkøber vi med mellemrum Warhammer, eller andre figurer som børnene kan få lov til at male. Det koster ikke noget at male men ønsker man at tage den figur man har malet med hjem koster det indkøbsprisen på materialekort. Vi har meget forskellig maling og tilbehør og får man lyst til at tage sine egne figurer med er det ganske gratis at male dem. Der er hjælp og vejledning til nybegyndere.
Der er mange gode aspekter ved bordrollespil men for os er det vigtigste, at børnene har mulighed for at skabe en historie sammen. Ofte bliver de bånd der bliver skabt, børnene imellem i rollerummet, taget med videre ud i huset og skaber grobund for nye bekendtskaber på tværs af skole og alder.